DIAGNOSTICE SIGURE PENTRU COPII, PRIN RADIOGRAFII ŞI TOMOGRAFII DENTARE PERFORMANTE

09 Feb 2020

DIAGNOSTICE SIGURE PENTRU COPII, PRIN RADIOGRAFII ŞI TOMOGRAFII DENTARE PERFORMANTE

Copii sunt viitorul, dar mai mult de atât, sunt fii şi fiice, pentru care părinţii ar face orice le stă în putinţă ca să-i ştie sănătoşi.

Sănătatea dinţilor şi frumuseţea zâmbetului sunt foarte importante pentru copilul dumneavoastră, dar vor fi la fel de importante şi pentru viitorul adult.

 

Importanţa diagnosticului

Cheia oricărui tratament eficient este diagnosticul corect şi precis, în orice domeniu al medicinei.

Ce alt mod mai clar de a vă asigura că copilul dumneavoastră primeşte de fiecare dată tratamentul stomatologic care îi va asigura vindecarea?

Dacă vreodată aţi primit un diagnostic greşit sau un tratament nepotrivit, cu siguranţă nu vă mai doriţi acest lucru şi, mai ales, nu pentru copii dumneavoastră.

Cariile evoluează mult mai rapid în cazul dinţilor de lapte, prin urmare nedescoperirea la timp a unei carii poate însemna mari dureri şi pierderea prematură a dintelui de lapte.

Diagnosticarea problemelor de sănătate orală încă din stadii incipiente este foarte importantă, mai ales în cazul copiilor, pentru a-i scuti de cruntele durerile de dinţi şi tratamentele complexe, de durată.

Un diagnostic greşit duce la un tratament greşit. Iar un diagnostic inexact duce la un tratament incomplet.

Ambele duc la agravarea afecţiunii şi poate chiar la pierderea dintelui sau dinţilor afectaţi. Si nu numai atât. Bacteriile apărute cu ocazia cariilor migrează de la un dinte la altul, aşa că în lipsa tratării corecte, pot fi afectaţi si alţi dinţi din jur.

 

Radiografii și tomografii dentare pentru diagnostice corecte şi tratamente eficiente

Orice stomatolog îşi doreşte să îşi îngrijească micii pacienţi cât mai bine, să detecteze anomaliile dentare, cariile si orice altă afecţiune orală din stadiu incipient.

Ceea ce trebuie să înţeleagă fiecare părinte este că, uneori, simplul examen vizual nu este suficient. Uneori se observă mici probleme care pot fi de fapt semnul unor probleme mult mai mari.

Sau medicul poate avea suspiciuni ce nu pot fi confirmate doar examinând în cadrul consultaţiei zona respectivă.

Efectuarea anumitor tratamente complexe, ca obturaţia de canal, nu poate fi realizată doar din ochi.

De asemenea nici verificarea efectuării corecte a anumitor tratamente complexe.

Medicul stomatolog al copilului dumneavoastră îi va recomanda efectuarea unei radiografii sau tomografii dentare, după caz, doar în cazurile în care este neapărat necesară, pentru:

  • siguranţa diagnosticului – când se bănuiesc infecţii dentare, chisturi, când sunt bănuite anomalii de creştere a dinţilor definitivi;
  • evaluarea stadiului unei afecţiuni – cazul cariilor dentare abia vizibile, care poate deja au ajuns la nerv;
  • depistarea cauzei anumitor simptome – dureri neexplicate vizual;
  • realizarea corectă a tratamentului – cazul tratamentelor ortodontice, obturaţiilor de canal, extracţiilor dentare;
  • evaluarea succesului unui tratament – după tratamente complexe, precum cel ortodontic.

Cu ocazia radiografiilor şi tomografiilor dentare se pot identifica şi probleme nebănuite sau neobservate anterior, precum fracturi, tumori, chisturi, infecţii, probleme de creştere a dinţilor definitivi.

Medicul stomatolog al copilului dumneavoastră v-a recomandat efectuarea unei radiografii sau tomografii dentare?

Vă invităm într-unul dintre Centrele de Radiologie Dentară Digitală UNIDENT CENTER, pentru a beneficia de tehnologiile noastre digitale, cu radiaţii reduse şi calitate deosebită a investigaţiilor.

 

 

 

Leave a Comment